torsdag, december 09, 2021

Thorgrimur Jonsson Quartet: Hagi (Stef/Reykjavik Record Shop) LP/DL/stream

 

Det er fjerde gang indenfor for kort tid, at jeg kaster mig over en islandsk jazzudgivelse. Det er ikke breaking news at de laver god jazz deroppe. Efterhånden er det blevet mere og mere slående, hvor stor bredden er på den nordatlantiske ø. Efter plader med mellemøstlig inspireret jazz, soloklaver og free jazz er tiden kommet til en plade, hvor rocken er med som gæst i jazzen.


Jeg har tidligere skrevet om bassisten Thorgrimur Jónsson i forbindelse med Sunna Gunnlaugs Trio, danske Peter Tinning og Jónssons forrige soloplade fra 2016. Der er gået fem år og denne gang har han to medlemmer fra det populære islandske band, ADHD med. 


Pladens åbner med þoka, der med let skramlet rytme og Rögnvaldur Borgþórssons guitar kan minde om Tom Waits i det blues’ede hjørne. Tempoet er tilbagelænet og melodierne er nynnevenlige. Et nummer som Von med sin underspillede shuffle kan minde om Vestbo Trio. Der er roots, rock, folk, blues og country nede i de jazzede riller. 


Ballader er der også blevet plads til på det lækre islandske jazzalbum, der passer godt til årstiden som vi befinder os i. 

Toggi Jonsson Bandcamp

Ingen kommentarer: