lørdag, december 04, 2021

Andorra (April Records) LP/CD/DL/stream

 

Her er en af de gode musikalske hændelser der er kommet ud af pandemien i 2020. Bandet Andorra består af fem musikere, der er uddannet samtidigt på konservatoriet i Odense - og efterfølgende fortsatte i forskellige musikalske retninger. De havde gennem adskillige år ønsket at lave noget sammen. Nu bød muligheden sig. 


Trompetisten Mads la Cour er et veletableret navn på den danske jazzscene, både med egne projekter og via DR Big Band. Guitaristen Simon Krebs har lavet et par jazzplader i eget navn og her på bloggen har han senest været omtalt i forbindelse med Hans Mydtskovs Soul Station og Søren Østergaard Pedersens plade. Bassisten Morten Jørgensen, trommeslageren Nikolaj Bundvig og pianisten Peter Kohlmetz Møller har alle primært erfaringer udenfor jazzen. 


Andorra er et moderne take på mødet mellem jazz og rock. Det er drømmende og storladne flader på åbningsnummeret Travelling. Grooves og simultanspil af melodi fra Krebs og la Cour, afløst af saftige soli på Orbit. Kohlmetz Møllers let dystre storbysynthklang går over i en lækker Rhodes-solo på The Poet. Pladens helt store hit er Trip One. Jeg er billigt til salg når Mads la Cour’s trompet sættes så smukt i scene med melodi og storladne stemninger som det er tilfældet på det nummer.


Andorra har lavet en at årets store danske jazzplader - der også kan appellere til publikum udenfor jazzen. 

Andorra Bandcamp

Ingen kommentarer: