fredag, maj 20, 2022

5 X Vuust: Further to fly (Gateway) CD/DL/stream

 

Saxofonisten Christian Vuust og bassisten Peter Vuust er fætre og Christians søster Clara er sanger. De har alle været tydelige på den danske jazzscene i forskelige sammenhænge. Nu er de gået sammen med Peters to sønner, Frederik på piano og sang og Mikkel på trommer, der begge er i gang med uddannelser indenfor musikken. Det er grundlaget for navnet 5 X Vuust.


De har alle forskellige ståsteder i musikken. På trods af det og aldersforskel er der en fælles forkærlighed for Paul Simons musik. Albummet består af 12 Paul Simon sange suppleret med den gamle engelske folkevise Scarborough Fair som Simon & Garfunkel også havde på repertoiret.


Albummet åbner med den fænomenale The Teacher fra 2000-albummet You're The One og som Paul Simon også genindspillede i 2018 på albummet In the blue light med Bill Frisell på guitar. Vuust'erne befinder sig et sted mellem de to versioner. Clara Vuusts rene og smukke sangvokal står godt i lydbilledet sammen med instrumenterne.


Selvfølgelig er der numre med fra 1975-albummet Still crazy after all these years, inklusiv titelnummeret, hvor Frederik Vuust synger henad Anohni (fra Antony & The Johnsons), det lyder ganske enkelt fedt. Det er ikke fordi kvintetten har lavet en greatest hits plade, der er feks. ikke noget med fra Graceland. Det er fem musikeres personlige hyldest til en stor musiker og komponist. Clara Vuust er som altid en fornøjelse at lytte til. Der er feks. American Tune eller Night Game. Den musikalske ledsagelse er behagelig og aldrig kedelig. 

Gateway Music

Ingen kommentarer: