fredag, maj 13, 2022

Amalie Dahl: Dafnie (Sonic Transmissions) LP/DL/stream

 

Amalie Dahl tilhører gruppen af fremadstormende kvindelige danske saxofonister, der bruger Norden som sit virkeområde. Med albummet Dafnie er der ikke længere tvivl om at hun sætter et tydeligt aftryk og med den slår hun dørene op på vid gab.


Hun åbner med et musikalsk statement, der ikke tager hensyn til svage jazznerver. Don’t get me started hedder nummeret, der giver os et los i øret. Amalie Dahl er aktuel med første plade i eget navn. Hun har tidligere lavet plader sammen med de svensk baserede grupper Hennes Majestät og Skurkar. Nu bor hun i Trondheim og har lavet pladen Dafnie sammen med norske musikere. Altsaxofonisten, der også spiller baritonsax og klarinet på pladen, spiller desuden i big bandet Trondheim Jazz Orchestra.


Det er heftigt og harmonisk. Sammen med blæserne Oscar Andreas Haug på trompet og Jørgen Bjelkerud på trombone, Nicolas Lewitrø på bas og Veslemøy Narvesen på trommer skaber hun jazz der står på et fundament med både avantgarde og free jazz. Det er en jazzplade hvor det vilde skiftes ud med det eftertænksomme, som nummeret Hjemve og den efterfølgende Anna’s Dream. På side 2 fortsætter kvintetten med sanselig og empatisk jazz som på En sang til de ensomme. Albummet lukker med den tunge Hr. Nilsson - der med sin frækhed lyder som en hyldest til Pippi Langstrømpes abe. Stor ros og en stor anbefaling til Amalie Dahl for albummet.

Bandcamp

Ingen kommentarer: