torsdag, maj 12, 2022

K A L E II D O: Elements (ExoPAC Recordings) LP/DL/stream

 

Først og fremmerst vil jeg gerne slå fast, at denne plade er et mesterværk. En milepæl i dansk jazz og ikke mindst i de to musikeres karriere. De to musikere i Kaleiido, Cecilie Strange på saxofon og Anna Roemer på guitar lavede allerede med debutalbummet Voyage noget stort. Nu bygger de videre, forfiner og fuldender et unikt musikalsk univers. 


På album nr. 2 er Anders Christensen stadig med på bas. Ny mand er Mikkel Hess på trommer og Hannah Schneider er kommet med på vokal. Denne gang er det en musikalsk fremstilling af elementerne. Skyen, Jorden, Oceanet og Jordens indre. Anna Roemer spiller ikke guitar som andre. Hun væver stemninger. Når hun rører ved strengene kan man høre blodet ruse gennem dem. Cecilie Stranges saxofon svæver gennem rummet og opfanges af Roemers enkle anslag. Det er musik der i improviseret form flyder afsted. Melodi og klangflade mødes i skyen og på jorden. Havet bruser. Jordens indre varmer. 


Det er det som Kaleiido gør. De er deres musik. De er et med stemningerne og elementerne. AC, Hess og Hannah Schneider forstår Kaleiidos musik og tanker og er med hele vejen. En stor plade, der hører hjemme i en moderne dansk jazzhusholdning. Skynd dig før det er for sent. Der er kun lavet 200 vinyler.

Bandcamp

Ingen kommentarer: