lørdag, maj 21, 2022

Niels Jørgen Steen Monday Night Big Band: Swinging in Paradise (Storyville) CD/DL/stream >> Leif Johansson: Celebration (Gateway) CD/DL/stream

 

To veteraner på den danske jazzscene, big band leader og pianist Niels Jørgen Steen og trommeslageren Leif Johansson, har begge udgivet nye albums efter mange års pause på den front. Den forrige plade med Monday Night Big Band er fra 2006, hvor fine folk, som Per Goldschmidt og Erling Kroner der ikke er her længere, indgik i besætningen. Andre er i den grad stadig med, som Pernille Bévort og den svenske trummis Roger Berg. Vi er i det helt klassiske big band land, hvor Count Basie og Duke Ellington er guderne. Det skal swinge ellers kan kan lige så godt lægge sig til, at dø. Og det swinger noget så fantastisk, når det er mandag på Huset i det indre København.


Niels Jørgen Steens sikre arrangementer og styring af big bandet er en fornøjelse. Det er et samlet hele, hvor big bandet får et samlet kollektivt udtryk. De spiller store og kendte klassikere som The Nearness of You og All the thins you are. Bobo Moreno er med som special guest og crooner os bla. gennem It might as well be spring. 


Leif Johansson er ikke lige så kendt som Niels Jørgen Steen (de har iøvrigt spillet sammen ved flere lejligheder). Leif Johansson har en glorværdig fortid indenfor den traditionelle jazz, hvor han bla. slog sig løs på Cap Horn i Nyhavn i 60’erne. I midten af 70’erne lavede han en kvintet med Erling Kroner og Bent Jædig, hvor Mingus var inspirationen. De kan høres på CD’en Goodbye Pork Pie Hat fra 2012 som Little Beat Records udgav. Denne gang har Johansson også samlet nogle seje musikere omkring sig på albummet der er indspillet på hjemmebanen i Nykøbing Sj. Mårten Lundgren på trompet, Jesper Løvdal på tenorsax, Søren Kristiansen på klaver og Jens Skou Olsen på bas serverer sikker jazz. Albummet åbner med Ben Websters Poutin’ der følges op af Old Folks, som Webster også havde på repertoiret. Løvdal forsøger ikke at gå Webster vejen. Det er basal og velformet jazzhygge uden de store overraskelser. Der sluttes iøvrigt af i swingland med både Ellington og Cole Porter.

Niels Jørgen Steen

https://www.gatewaymusicshop.dk/index.php?route=product/product&product_id=1770



Ingen kommentarer: