tirsdag, januar 09, 2024

Human Being Human: Disappearance (April Records) LP/CD/digital


 Det er kun lidt over et år siden, at Aarhus-trioen Human Being Human udgav debutpladen Equals. De er allerede klar med en opfølger - og det er kun positivt at de holder fast og bliver ved med at udvikle sig. Det er bassisten Torben Bjørnskov der har skrevet melodierne som pianisten Esben Tjalve og trommeslageren Frederik Bülow er med til at sende ud i verden.

Bjørnskov er en forrygende iscenesætter. Han har bassistens groove, der løber som rød tråd i musikken, mens der flyder en melodisk åre i numrene. Det er numre, hvor der er noget at hente for både pianisten og trommeslageren. Pladen byder på en blanding af de rolige og de mere powerfyldte numre. Fælles for alle numrene er den dybde og dynamik, der er i musikken. 

Jeg er ikke blevet mindre Frederik Bülow-fan af det her. Hans trommespil er med kant og nerve - og afbalanceret i forhold til Torben Bjørnskovs musik. Esben Tjalves klaverspil er præget af en lethed og et overskud, der kan mærkes når man lytter. Disppearance er et sammenhængende album, der placerer trioen Human Being Human solidt på den danske jazzscene.

Bandcamp

Ingen kommentarer: