mandag, januar 15, 2024

Som Os: Mosaik (Som Os) LP/CD/digital

Da violinisten Annelene Toft Christensen debuterede i eget navn i 2021 medvirkede bandet Som Os på flere numre. Det var en rigtig god debut. 

Derfor er det kun en ekstra stor fornøjelse at skulle bruge tid på et helt album med Som Os, hvor Annelene Toft Christensen selvfølgelig er medlem. Hun er sammen med Tim Ewé Jensen  (kornet/trompet), Jakob Kragesand (bas), Michael Hornhaver (guitar) og Chris Falkenberg (trommer). Hvis du kender Tingo, hvor Tim Ewé er medlem og som var DMA Jazz nominerede i år, så har du en idé om hvad det er. Hvis ikke, så kan det bedst beskrives som en sammensmeltning af skandinavisk folkemusik og jazz.

Som Os har er dejligt pågående udtryk hvor elementer fra rock/funk ligger og lurer nede i musikken. Melodiske forløb veksler med rytmiske breaks, som eksempelvis på en af mine favoritter, Varm asfalt. Det er samspillet mellem Annelenes violin og Tim Ewés trompet der er en af styrkerne i bandet Som Os. Noget som bla. er tydeligt på åbningsnummeret Lyden af Frihed. Det er glad og positiv musik. 

Som Os

 

Ingen kommentarer: