lørdag, januar 20, 2024

Vestbo Trio: Out of place (Dog Hound Records) LP/CD/digital

For fjorten år siden afsluttede jeg min anmeldelse af Vestbo Trios debut-EP med ordene “Vestbo har en svaghed for det lidt skramlede og upolerede. Det må han gerne dyrke endnu mere, evnerne er der ihvertfald.” Og det de (og han - bandleader Michael Vestbo) gjort med held flere gange siden da. 

Det nye album Out of place er ingen undtagelse - nærmest tværtimod. Her er uroen mellem linjerne i deres ellers ret enkle og næsten spartanske udtryk. Hele tiden træder lydene tydeligt frem. Hvert anslag på guitaren og bassen og slagene på trommerne har betydning. De træder ikke skarpt frem - men blander sig melodisk med hinanden. 

Det er derfor jeg er ekstravild med et nummer som eksempelvis Earthshine. Lydæstetikken og viben er perfekt til trioens rolige roots-orienterede rock med jazzede elementer. 

Trioen med Michael Vestbo på guitar, Jesper Smalbro på bas og Eddi Jarl på trommer er modnet sammen og udfordrer deres lille univers en smule - hvilket også er rigeligt - med at invitere en ekstra bassist, Mathias Gregersen og Dennis Ahlgren på diverse instrumenter ind i musikken. Det er indspillet live på Skive Teater og er i det hele taget en hyldest til den håndspillede musik, der skabes i øjeblikket.

Out of place er en forbilledlig udgivelse. Særligt hvis du får vinylen mellem fingrene. De har endnu en gang fået Paul Wilson til at lave et flot cover - gatefold selvfølgelig. Skøn musik og lyd fra en skøn trio. 

Ingen kommentarer: