fredag, januar 12, 2024

Morten Haxholm: Aether (Morten Haxholm) LP/CD/digital

 

Den var med i feltet af nominerede til årets DMA Jazz. I kategorien Årets Jazzkomponist måtte Morten Haxholm dog erfare at prisen gik til Karmen Rõivassepp. Haxholm har på alle sine udgivelser altid været stærk i kompositionerne, så det gav god mening at det var i den kategori man kunne støde på ham. Der har været en klar idé med musikken og han har prøvet meget forskelligt af. Det ny album Aether er ingen undtagelse. Jeg vil endda gå så langt at jeg vil udråbe den til, at være Haxholms bedste plade.

Han har samlet et stærkt hold omkring sig. Lubos Soukup på sax og klarinet, Rasmus Oppenhagen Krogh på guitar, Nikolaj Hess på piano og Jakob Høyer på trommer. Kompositionerne er af den åbne slags. Numre der byder musikerne indenfor og alle har et personligt touch, som man undervejs får lov til, at høre. 

Det er den rolige jazz, hvor tiden opløses og lige pludselig er så inderligt ligegyldig. Lige fra åbningsnummeret Hilda over Vesper og Cinnober får vi numre der har et helende perspektiv. Det er en rigtig stærk dansk jazzplade, der fortjener mange lyttere.

Morten Haxholm

Ingen kommentarer: