tirsdag, marts 20, 2007

Fra de dybe norske fjorde
Den norske accordionist Frode Haltli har udsendt en plade hvor han har ladet sig inspirere af norsk folkemusik, men på en højst utraditionel og personlig måde. Haltli der normalt spiller moderne klassisk musik har valgt andre græsgange denne gang.
På pladen Passing images medvirker udover Frode Haltli (accordion) også Arve Henriksen (trompet), Garth Knox (violin) og Maja Solveig Kjelstrup (vokal).
Der tages udgangspunkt i norske folkemelodier, og de præsenteres som smukke lyriske improvisationer og sære undersøgende eksperimenter. Man bliver som lytter udfordret og det er ind imellem barske sager de tre musikere og sangerinden bringer frem.
Haltli spiller på pladen en improvisation over folkemusikeren og violinisten Gustav Kåteruds melodi Lyrisk vals, hvor den friske luft fra de norske fjorde kildrer i næseborene. Han spiller den normalt som et solostykke, men her bruger han både Arve Henriksens trompet og Garth Knox's violin og resultatet er medrivende smukt.
Pladen er selvfølgelig -fristes man til at sige, indspillet i Jan Erik Kongshaugs Rainbow studie i Oslo og udgives af ECM Records.
Frode Haltli: www.haltli.com

Ingen kommentarer: