onsdag, marts 21, 2007

Hyldest til manden bag Strangers in the night
I 1965 var Frank Sinatras karriere langt fra, på sit højeste. Men med indspilningen af Strangers in the night fra soundtracket til filmen A man could get killed var karrieren igen på kogepunktet. Manden bag den udødelige klassiker Bert Kaempfert hyldes nu på en plade med den tyske vibrafonist Christopher Dell. Kaempfert har stået bag flere kendte melodier, som er indspillet af Nat King Cole, Dean Martin, Sammy Davis Jr. og mange mange flere.
På pladen The world we knew medvirker guitaristen Ladi Geisler, der med sin karakteristiske guitarlyd var med til at definere The Kaempfert Sound. Dell hopper ikke i den store bløde loungesofa og gør musikken velourlækker, selvom Kaempferts melodier er af typen som er umiddelbart fløjte- og nynnebare. Dell undersøger istedet melodier på nysgerrig vis og finder små detaljer som der kæles for.
Vi præsenteres også for numre som A swingin' safari, It makes no difference, Spanish eyes og I can't help remembering you.
Bonus Info:
Guitaristen Ladi Geisler turnerede sidste efterår med et hyldest show til Bert Kaempfert, hvor også en anden fast mand fra Kaempfert orkestret medvirkede; saxofonisten Herb Geller, der i 2005 spillede med Alex Riel Trio.

Christopher Dell: www.christopher-dell.de

Ingen kommentarer: