onsdag, marts 14, 2007

Løkkegaard imponerer
Den 27 årige Niels Lyhne Løkkegaard har allerede sit andet album på gaden, og hvilket album!! Løkkegaard udsendte i 2005 pladen Niels Lyhne Løkkegaard, en god plade, men med den nye plade Light Airborne placerer han sig i den grad på jazzdanmarkskortet. Han har allieret sig med et forrygende hold af musikere. Jeppe Kjellberg på guitar og dobro, Christoffer Møller på piano og Wurlitzer, Lars Tormod Jenset på bas og Morten Lund på trommer.
Der er flere kvaliteter som er værd at hæfte sig ved, på dette album. Løkkegaard er en spændende og personlig solist på både saxofon, klarinet og fløjte. Han spænder vidt og allerede en efterspurgt musiker på den københavnske jazzscene. På Light Airborne får han også vist sine suveræne evner som komponist. Bag melodiernes umiddelbare tilgængelighed er der en eftertænksom og lidt blå tone. Han har styr på virkemidlerne og de rykker både i kroppen og hovedet. Løkkegaard er ikke bare rundet af jazzhistorien, men også af rockmusikken og kan på den baggrund godt nå ud til et større publikum.
Niels Lyhne Løkkegaard er den 27. april inviteret til Dublin, hvor han med Light Airborne skal optræde på festivalen 12 points.
Overflødig Bonus Info:
På pladen er angivet en forkert webadresse www.loekkegaard.dk der er et økologisk landbrug, der laver en helt forrygende urtesalt, som bla. indeholder brændenælder og ramsløg.
Niels Lyhne Løkkegaard: www.nielsloekkegaard.dk
My Space: www.myspace.com/loekkegaard

Søren Møller på tur med Dick Oatts
Den amerikanske saxofonist Dick Oatts lægger vejen forbi Danmark i et samarbejde med den i New York bosatte danske jazzpianist Søren Møller. Dick Oatts og Søren Møller udgav i 2005 den anmelderroste cd Storytelling, og det er repertoiret fra denne cd, der danner rammen om deres kommende turne rundt i landet.
Det er et repertoire, der baserer sig på Søren Møllers musikalske univers af impressionistisk jazz. En europæisk hybrid, hvor klassisk musik, rock og egne kompositioner danner baggrund for de to musikeres improvisationer.
Dick Oatts og Søren Møller mødte hinanden i New York, mens Søren Møller studerede Master of Music ved Manhattan School of Music, der er et af de mest prestigefyldte konservatorier i verden. Dick Oatts var solist med Manhattan School of Music Jazz Orchestra ved en koncert, hvor Søren Møller spillede piano.
Senere fik de to muligheden for igen at optræde sammen på Cafe Alto i Amsterdam, Holland. Her blev ideen til et nærmere samarbejde grundlagt. Et samarbejde, der først resulterede i cd’en Storytelling og nu følges op med en turne rundt i Danmark.
De spiller i dagene 10. april til 14. april i bla. Aalborg, Odense og København
Søren Møller: www.sorenmoller.com

Ingen kommentarer: