onsdag, marts 14, 2007

Mennesker er maskiner
Jazzkamikaze har allerede slået sit navn fast som et af de hotteste danske jazznavne lige nu. I kølvandet på dem kommer People Are Machines, de er ikke danske, men fra Norge og Sverige. Deres base er dog København og baggrunden er det Rytmiske Konservatorium i København. To af medlemmerne er også med i Jazzkamikaze. Saxofonisten Marius Neset og trommeslageren Anton Eger. De andre to er pianisten Magnus Hjorth, som bla. spiller med Malene Mortensen og bassisten Petter Eldh, der også arbejder med electronica. Stilen er ligeså pågående og frisk som man kender det fra Jazzkamikaze. Det er kraftfyldt og energisk og musikken spilles med en nysgerrig evne til ikke at finde det nemmeste vej, men tage den vej hvor musikerne udfordres, uden at lytteren står af undervejs. People Are Machines har netop sendt deres debutplade på gaden via Calibrated Records.
People Are Machines: www.pammusic.com

Guitar og sang
En duo bestående af en guitarist og en sanger er ikke den mest almindelige konstellation i jazzen og det kan næsten ikke blive mere intimt end på Mach & Kwellas plade Connected. Rikke Pertou Mach synger og Jens Christian Kwella spiller akustisk og elektrisk guitar og så er der ikke flere dikkedarer.
Det stiller vildt store krav til de to, de kan ikke gemme sig bag hinanden, men skal istedet være der for musikken og hinanden. Repertoiret er for en stor dels vedkommende fundet i standardverdenen, hvor sangene godt kan tåle at blive spillet så melodien både kan og skal høres. Det drejer sig om sange som It could happen to you, Softly, as in a morning sunrise og Night and day.
Rikke Pertou Mach, der i 2004 udsendte poppladen Angels in the snow har stemmen der kan tåle at komme så nøgent frem. Den rummer både den klarhed og personlighed der er nødvendig for, at en hel plade eller koncert skal holde. Kwella, der underviser på både det jyske musikkonservatorium og det nordjyske musikkonservatorium er en klassisk jazzguitarist der ikke overspiller sin rolle i denne sammenhæng.
Pladen Connected er udgivet af Gateway Music.
Mach & Kwella: www.machkwella.dk
Myspace: www.myspace.com/machkwella

Endnu en omgang guitar og sang
Kim Prevost & Bill Solley er endnu en duo bestående af en guitarist og en sanger, men denne gang er den fra USA. De er på turné i Danmark i slutningen af marts, hvor de bla. besøger Fermaten i Herning d. 21. marts, Tobakken i Esbjerg d. 22. marts og Dexter i Odense d. 23. marts. Kim Prevost & Bill Solley besøgte sidst, Danmark i december 2006, hvor de spillede med stor succes. De har begge deres rødder i New Orleans. Bill Solley spiller på en specialbygget 7-strenget guitar og Kim Prevost har en lækker fyldig stemme a la Cassandra Wilson. Repertoiret er som hos den førnævnte danske duo fra standardverdenen og på deres plade Just in time fra 2006 finder man numre som S'wonderful, They can't take that away from me og Willow weep for me.
Kim Prevost: www.kimprevost.com

Et smugkig på Copenhagen Jazzfestival 2007
Det samlede program til Copenhagen Jazfestival 2007 afsløres først til maj, men allerede nu kan sløret løftes for nogle af arrangementerne.
På saxofonisten Bob Mintzers site kan man læse at Yellowjackets spiller i København den 9. og 10. juli.
Ifølge pianisten Kenny Werners agent Marsjazz's site kommer Werner til København d. 7. juli med sin kvintet, bestående af Randy Brecker (trompet), David Sanchez (saxofon), Scott Colley (bas) og Cindy Blackman (trommer).
Tidligere har JazzNyt allerede løftet sløret for at Medeski, Scofield, Martin & Wood samt Curtis Stigers kommer til byen.

Ingen kommentarer: