onsdag, marts 14, 2007

Lan Doky på russisk
Niels Lan Doky har netop udsendt The Russian Album på Copenhagen Records. Pladen indeholder en stribe kendte og mindre russiske klassiske kompositioner.
Mussorgsky, Stravinsky, Rachmaninoff, Prokofiev, Tchaikovsky og Rimsky-Korsakov er de udvalgte komponister. Doky har overhovedet ikke skelet til om musikstykkerne er skrevet til store symfoniorkestre eller mindre ensembler. Så nogle af dem som man er vant til, med mere power, folder sig pludselig ud som nærmest minimalistiske intime melodier. Det er rigtigt godt hørt af Doky, og han kommer vidt omkring.
Temaet fra Tchaikovskys violin concerto in D major er en lækker romantisk sag, der pleaser og hygger omkring en, mens Dokys fortolkning af Rimsky-Korsakov's Flight of the bumblebee indimellem tenderer til det tætteste jeg har hørt Doky spille freejazz.
Pladen er en trioindspilning med Alex Riel på trommer og franskmanden Pierre Boussaguet på bas. Trioen har også genindspillet Niels Lan Doky's Misty Dawn fra 1989, der for tiden kan høres i en TV reklame for et fladskærms TV. Nummeret er måske ikke særligt russisk, men det er stadigvæk et fantastisk nummer.
Trioen kan opleves på en lille turné rundt i Danmark i dagene 27. til 30. april.
Bonus Info no. 1:
Den første udgave af pladecoveret blev ved en fejl trykt i sort, som du ser her ovenover. Pladen du kan købe i butikkerne er i ægte rødt.
Bonus Info no. 2:
Denne uges program på So What TV er et interview med Niels Lan Doky, hvor også Per Arnoldi (ham fra Samsung reklamen) medvirker.
Niels Lan Doky: www.nielslandoky.com

Ingen kommentarer: