mandag, december 15, 2008

Otis Redding: Live in London and Paris (Stax/Concord/Universal)

Soulkongen Otis i Europa

I denne måned er det 41 år siden at Otis Redding døde i en flyulykke, kun 26 år gammel. I løbet af den korte karriere han havde, nåede han at skabe så megen fantastisk musik at han uden problemer kunne leve videre som legende. Han var heldigvis særdeles produktiv i den korte karriere, der bød på en af de bedste soulplader der nogensinde er udkommet; Otis Blue.
I 1967 var han på en legendarisk turné i Europa sammen med en stribe andre kunstnere - Sam & Dave, Carla Thomas, Eddie Floyd, The Mar-Keys og Booker T & The MG's - fra pladeselskabet Stax. Her spillede de blandt andet i London og Paris, hvor koncerterne blev indspillet og udsendt på LP - The Stax/Volt Revue - kort tid efter. Pladerne var dog kraftigt redigerede (lidt for meget jubel på ikke passende steder etc.) og led voldsomt under at begge pladerne, hver især kun inkluderede et enkelt nummer fra Otis.
Det bliver der rådet bod på med den nye udgivelse, der kan kaldes en plade for hardcore Otis-fans. Lyden er ikke for god, men det betyder ikke så meget når han først sætter igang sammen med backing-bandet, der består af Booker T & The MG's og blæserne i The Mar-Keys. Da pladen både byder på sangene fra London og Paris er der mange gengangere. Men vi præsenteres for en række af Otis'største hits: Respect, I've been loving you too long, (I can't get no) Satisfaction og Try a little tenderness.
Bonusinfo:
Sidste år udkom der i USA en DVD med Stax/Volt Revue koncerten fra Oslo, der var optaget af NRK. Den er desværre ikke udkommet i Europa.

Ingen kommentarer: