torsdag, juni 24, 2010

Viper: The music of Viper vol. 3 (Blackout)

3 generationer spiller ud
Viper ledes af trommeslageren Anders Provis, der sammen med trompetisten Kasper Tranberg og el-bassisten Peter Friis Nielsen er en trio der spænder over 3 generationer. Alle tre har de interessen for free jazz til fælles. Peter Friis Nielsen er nestoren, der nok er ukendt for mange danskere, men uagtet dette, er han en af de mest anerkendte free jazz-bassister i verden. Herhjemme har han såmænd også fået anerkendelse, idet han er tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse. Kasper Tranberg er trompetisten, hvor de høje kunstneriske ambitioner har været et kendetegn hele karrieren igennem, uanset om det er swing eller avantgarde han spiller. Anders Provis har tidligere gjort opmærksom på sig selv i bla. Textil og Kostcirkeln.
Her er det tre individualister der har skabt en free jazz-plade, med stor originalitet. Friis Nielsens uimodståelige buldrende, bølgende, abrupte og steady basspil. Tranbergs idérige og mangefacetterede trompetspil. Provis' åbne trommespil, der leger med lydendes farver.
Viper er en supertrio for folk med hang til en skarp trompetist, en flagrende trommeslager og en mumlende bassist. Hvis det sidste lød negativt, så var det din tolkning. Viper er en trio der anbefales herfra!
Bonusinfo:
Viper spiller på Råhuset i København d. 5. juli.
My Space: www.myspace.com/andersprovisviper

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Ja jAj aj aja det bliver en legendarisk release, kom kom endelig!! Bobler kl 20.00 musik kl 21.
Og det var Råhuset Onkel Dannys Plads 7, lige ved Halmtorvet.
Seest Kh Viper