søndag, juni 20, 2010

KortJazzNyt Uge 25 2010

Så er vinderne fundet i Jazznyts Montmartre-konkurrence. Tre heldige læsere har fået direkte besked på, at de har vundet en billet til koncerten med Ulf Wakenius/Alvin Queen/Mads Vinding/Niels Lan Doky onsdag d. 23. juni kl. 20.00. Go' fornøjelse til de tre.

Pladeselskabet Barefoot Records har igen i år slået lejr i Jazzkælderen under Copenhagen Jazzfestival. De præsenterer 18 koncerter med et bredt udvalg af deres egne kunstnere og lang række fine gæster i mange forskellige konstellationer. The Mighty Mouse, Skylight Lounge, Maria Faust Group og Morten Pedersen er at finde på den lille intime scene, hvor entréen er det modsatte af den høje kvalitet - nemlig lav (30,-, hvis du skulle spørge).
Det er sidste gang at der er jazz på den næsten legendariske adresse i Skindergade, da Jazzkælderen desværre lukker og slukker for bestandigt.
Barefoot Records fortsætter heldigvis og har fire nye udgivelser på vej med deres kunstnere.
www.barefoot-records.com
Benjamin Koppel har alene med sit projekt Valby Summer Jazz sat røre i den danske jazzandedam. Han har sammensat et ambitiøst program, hvis lige ikke er set før. Copenhagen Jazzfestival har i sit trykte program stort set valgt, at ignorere at Koppel har lavet et program der byder på Jazzpar-prisvindere (Mazur og Potter), europæiske legender (Humair, Danielsson, Rosengren), danske legender (Bazaar, Osgood, Riel og Rasmussen), guitar legender (Abercrombie og Lê) og amerikanske legender (Werner, Foster og Watson). Det undrer Koppel sig højlydt over. Festivallederen Signe Lopdrup er uenig.
http://ibyen.dk/fokus/copenhagenjazzfestival/article992727.ece

Det otte år gamle album One afternoon at Jazzcup med saxofonisten Bob Rockwell i hovedrollen, godt sekunderet af bla. Kasper Villaume og Karsten Bagge, bliver til virkelighed igen d. 9. juli. Her er de tre musikere sammen med Anders Bergcrantz og Thomas Ovesen igen at finde på Jazzcup's lille scene.
Dagen efter kan Rockwell/Villaume/Ovesen. Denne gang sammen med Maiken Ingvordsen og hendes faste trommeslager Anders Mogensen på Fidels.
Der er tale om et længe ventet scenecomeback til Villaume efter, at han brækkede hånden ved ulykke under Copenhagen Jazzfestival for tre år siden.
http://www.lidtmere.dk/jazz

Ingen kommentarer: