søndag, juni 13, 2010

Nils Landgren Funk Unit: Funk for life (Act)

Den røde basun i Afrika
Var du til funk i starten af halvfemserne, oplevede du sikkert også Ridin' Thumb, med bla. Niels HP og Jeppe Kaas. De fortsatte med at spille sidenhen. Det er dog den tidlige udgave af dem, som jeg kommer til at tænke på, når jeg hører Nils Landgren Funk Unit's seneste udspil. Smooth groovy funk a la Tower of Power, Herbie Hancock og CTI Records er nogle af Landgrens kendetegn.
Pladen Funk for life er lavet til fordel for Læger uden grænser med fokus på slummen i Kibera i Nairobi, Kenya. Indtægter fra pladesalget går til organisationen. Den fungerer også som startskud for Funk for Life-projektet, som du kan læse om på nedenstående site.
Som nævnt i starten er det den klassiske funk, som den blev lavet i 70'erne i USA der er udgangspunkt for manden med den røde basun; Nils Landgren. Afrofunken er ikke sneget ind, selv om der er et stort rødt Afrika på pladecoveret. Sammen med et velspillende band, hvor specielt Magnum Coltrane Price på bas og sang og Magnus Lindgren på div. blæs er langt fremme, har Landgren lavet en herligt underholdende plade, som han har gjort det så ofte før. Intet nyt under den afrikanske sol.
Funk for Life: funkforlife.com
Nils Landgren: www.nilslandgren.com

Ingen kommentarer: