lørdag, december 04, 2010

Morten Pedersen: JapGaf (Barefoot Records)

Levende musik
 Han er for mange et nyt bekendtskab og det er da også hans første plade i eget navn. Pianisten Morten Pedersen har tidligere gjort opmærksom på sig selv med trioen The Mighty Mouse og spiller også i Maria Faust Group. Han er med i Barefoot kollektivet, der udsprang fra Vestjysk Musikkonservatorium. På denne opsigtsvækkende plade spreder han sig over to CD'er. På den ene er han sammen med Lisbeth Diers på percussion og på den anden er han sammen med Thommy Andersson på bas.
Samarbejdet mellem musikerne opstod i 2009, hvor de spillede sammen ved forestillingen Bag 7 døre på Kaleidoskop. Der var opstået en lyst og energi til at spille mere sammen, som de efterfølgende kastede i samarbejdet der har resulteret i denne plade. Pladen er ikke kun bemærkelsesværdig pga. duokonstellationerne. Med udgangspunkt i Pedersens kompositioner åbnes der op for improvisation og frit spil. På den måde kommer man som lytter vidt omkring. Her er bløde melodier, kaotiske forløb og en masse midt i mellem.
De to plader er forskellige og alligevel hersker der den samme grundstemning i musikken. Den er gennemsyret af en levende og tændt tilstedeværelse. Med enkle virkemidler har Morten Pedersen og hans to medspillere lavet en vedkommende og spændende plade.
Lyden på pladen er produceret med en ren og markant lyd uden effekter. Der lyder som om den er optaget med en mikrofon midt i lokalet. Instrumenterne er i niveau og man får en fornemmelse af at være tilstede midt i musikken.
Morten Pedersen: mortenpedersen.com

Ingen kommentarer: