lørdag, marts 12, 2011

Woody Allen bruger dansk jazz i film

Woody Allen  besøger d. 22. marts biografen Imperial i København for at spille klarinet og ikke for at være på lærredet. Han har gennem mange år spillet i New York sammen med Eddy Davis New Orleans Jazz Band. Det er første gang at de giver koncert i Danmark. Men det er ikke eneste aktuelle forbindelse der er mellem Woody, jazz og Danmark.

Når Woody Allen's nyeste film Midnight in Paris åbner Cannes filmfestivalen d. 11. maj er det med dansk jazz i filmen. Kvartetten Swing 41 udgav i 2008 et album der bød på velspillet sigøjnerjazz i traditionen man kender fra Django Reinhardt og Stephane Grappelli. Violinisten Jørgen Martinsen og guitaristerne Flemming Honig og Martin Walker spillede sammen med den herboende engelske bassist Peter Williams i Swing 41. Kort efter udgivelsen af pladen gik kvartetten i opløsning. 


I 2009 var Williams som medlem af trad. jazzbandet Paul Harrison Band på en kort turné sammen med sangerinden Cynthia Sayer, der havde sunget i Woody Allen Jazz Band i over 10 år. Han gav hende et eksemplar af pladen, da han havde en idé om, at det var noget Woody Alllen ville kunne lide. Woody Allen lavede bla. i 1999 filmen Sweet and lowdown, der handlede om sigøjnerjazzguitaristen Emmet Ray, så det var ret sandsynligt at det var noget Woody Allen ville kunne lide. Men at han rent faktisk ville høre pladen var der ingen garanti for.


18 måneder senere fik Peter Williams en e-mail fra Woody Allens manager der skrev at Mr. Allen gerne ville bruge et stykke musik fra pladen. Han havde valgt nummeret Seul ce soir fra pladen der stadig kan fåes.
Peter Williams er en alsidig bassist der kom til Danmark som musiker i Cirkus Arena, herefter blev han medlem af Paul Harrison Band og har gjort karriere indenfor jazzen, hvor han bla. snart er aktuel med et album med 2econd Nature.
Andallthatjazz.dk

Ingen kommentarer: