fredag, juni 22, 2012

Kenneth Dahl Knudsen: Clockstopper (Longlife Records/Pladekisten)

Der er gået et par år siden debutpladen Strings Attached. Denne gang er den energiske nordjyske bassist Kenneth Dahl Knudsen taget til USA for at indspille musikken. Han har samlet et stjernehold omkring sig i det legendariske Skyline Studio i New York. 

Kenneth Dahl Knudsens musik er båret af store armbevægelser. På tre af pladens numre er kvintetten udvidet med to blæsere - saxofonisten Jaleel Shaw og trombonisten Jonas Lindh. Dahl Knudsen er ikke bange for, at male bredt og fyldigt.
På to af pladserne i kvintetten findes et par af New Yorks hotteste jazzmusikere lige nu. Guitaristen Gilad Hekselman der også var med på debuten og trommeslageren Jonathan Blake. De er begge med til at gøre Dahl Knudsens Clockstopper til en særlig oplevelse. Ved pianoet sidder Søren Møller, der bor og arbejder i New York. Trompetisten Tomasz Dabrowski var også med på debutpladen.  De er alle musikere der er i stand til at give Dahl Knudsens musik den rette stemning.


Kenneth Dahl Knudsen skriver i pressemeddelelsen at han det seneste års tid har haft svært ved at falde i søvn om aftenen. Der er en uro i ham der er ubehagelig og alligevel utrolig livsbekræftende. Han er bange for at miste - jo mere der elskes - des mere er der at miste. Han føler sig stærk og kan klare mange ting. Men ved også at der er en ting han ikke kan vinde over: Tiden. Derfor ønsket om at kunne stoppe tiden. Med pladen og musikken vil Dahl Knudsen arbejde med problemet og blive bedre til, at sætte tingene på pause. Ligesom jeg er facebookven med mange andre jazzmusikere, er jeg også med Kenneth Dahl Knudsen. Her kan jeg følge med i den fart der er på hans karriere, hvor han breder og spreder sig ud over mange musikalske projekter. Det er livsnødvendigt for den ambitiøse jazzmusiker, at have gang i mange projekter på en gang.
Med denne plade synes jeg at det lykkes til fulde for Kenneth Dahl Knudsen at sætte livet på pause. Melodierne og arrangementerne er spændende, afvekslende og kraftfyldte. Han formår at få det maksimale ud af bandet, hvor Hekselman endnu en gang sætter trumf på med sin fede guitar. Clockstopper er en meget anbefalelsesværdig plade, til jazzlytteren der trænger til udfordrende og melodiøs nutidig jazz.
kennethdahlknudsen.com

Ingen kommentarer: