torsdag, juni 14, 2012

Ti - Musik og lyrik

Poesi, digte, lyrik og essays. Kært barn har mange navne. De små historier lever et eget liv, når bogen åbnes og læseren går i gang med at afkode bogstavsammensætningen. Her får man små og store oplevelser som man en gang i mellem tager med videre i livet. Små sætninger huskes og straks fyldes og gribes man i en stemning.
Jazz'n'poetry giver stemningerne et ekstra gear. I flere sæsoner har Jazzhouse sammen med Claus Høxbroe arangeret deres succesfulde jazz'n'poetry arrangementer. På lørdag d. 16. juni er de tilbage på det ombyggede Jazzhouse. Denne gang er det som ramme om et releaseparty for pladen Ti. Et album som den konservatoriestuderende trompetist Mikkel Grevsen står bag. Han samlede i efteråret 10 digtere og 35 musikere for, at lave et album der i første omgang var finansieret af Dansklærerforeningen og blev sendt ud til deres medlemmer som gave. Nu er det også tilgængeligt for andre.


Albummet er et fantastisk eksempel på, at der aldrig nogensinde har været et bedre klima for dansk Jazz'n'poetry. Udover dem vi møder her på albummet, er der adskillige andre der dyrker stilen.
Der er Jens Blendstrups voksne og snurrige De flyder hjemmefar med Girls in Airports unge varme rytmer. Søren Ulrik Thomsen er sammen med sin faste gruppe Det Glemte Kvarter, hvor Mikkel Grevsen også er medlem. En anden af Grevsens grupper er trashjazzerne Interfoam, der overspiller til Theis Ørntofts underspillede lyrik. Jørgen Leth er (selvfølgelig) sammen med damerne i vokalensemblet IKI. Naja Marie Aidt og Dagens Danmark giver en desperat hverdagshistorie til tonerne af skæv jazz. Mens Jan Sonnergaards monumentale Eva og Strudesen er fantastisk historie.
mit.dansklf.dk/Boeger_og_undervisningsforloeb/ti/lyt.aspx

Ingen kommentarer: