lørdag, juni 16, 2012

Kira Martini & Co.: More things unite us (Gateway)

Mit umiddelbare indtryk af Kira Martini, er at hun er en energisk - grænsende til det flagrende - sangerinde der har jazzen som base. Det er en base hun bruger til at inddrage andre stilarter. Popballader, New Orleans funk, blues, bossa, singer-songwriter og flere andre ting. Det fungerer bedst på de numre som Uncomplicate og ..., hvor energien i musikken passer med Martini's energi.
Der anes en modenhed og vilje hos Kira Martini til, at ville noget med sin musik. Hun har allieret sig med nogle erfarne musikere til forløsningen af dette projekt. Det er tydeligt på en sang som Fit in - der med sin tekst er en protest mod de forgangne 10 års udlændingepolitik. Hun har et budskab og vil noget med teksterne.
Jeg tror ikke at ret mange vil kalde hendes debutplade for en jazzplade, dertil vil hun så meget andet. Det er med andre ord ikke blevet en særligt stringent plade. Om det er godt eller skidt kan jeg komme med et klart svar på. For nok elsker hun jazzen men hun vil også noget andet. Det falder som regel fint ud når man ser på pladen som helhed.
kiramartini.com

Ingen kommentarer: