mandag, juni 04, 2012

SE-Quartet: Tears in the rain (Prophone)

Det volder ikke danske jazzkendere store problemer med at nævne svenske og norske jazzmusikere, der har sat sit præg på den danske jazzscene igennem de seneste 10 år. 
Men hvordan forholder det sig egentlig med danske jazzmusikere i Sverige og Norge? Jeg omtalte Rasmus H. Thomsens debutplade SE for over fire år siden. Dengang udkom pladen på det danske selskab Your Favourite Records. 

Siden er Thomsen assimileret så meget ind i det svenske, at han nu udkommer på det ansete svenske selskab Prophone. Han har holdt fast i musikerne fra debutpladen. Han er trådt lidt tilbage fra rampelyset og kalder gruppen for SE-Quartet og musikken er nu lavet af kollektivet.  På flere af numrene er der suppleret med en stryger-trio.
Musikken er flydende melodisk. Der er venlig tone, der holdes pladen igennem. Nogle vil måske finde udtrykket en tand for flinkt. Men omvendt er pladen også et velkvalificeret bud på en plade, der kan køre i baggrunden til som et lækkert lydtapet. David Ehrlin på div. sax'er og basklarinet har et fint samspil med Thomsens piano.
myspace.com/sequartet

Ingen kommentarer: