torsdag, juni 28, 2012

Jazznyts supereksklusive liste over 10 koncerter du ikke skal misse på Copenhagen Jazz Festival 2012

Med over 1100 koncerter på 10 dage, hvor der endda også er koncerter der ikke engang eksisterer i det officielle program, gør Jazznyt valget lettere for dig. Jeg har nøje udvalgt under 1 % af Copenhagen Jazz Festivals koncerter, der både kan tilfredsstille jazzhipstere og jazzhyggere.

1. August Rosenbaum, Lars Greve og Sven-Åke Johansson
14. juli kl. 22.00 på Hofteatret
To af de største unge talenter i dansk jazz er gÂet sammen i et nyt samarbejde med den svenske impro-veteran Sven-Åke Johansson. Tjek videoen lige videoen ovenover.

2. LED
15. juli kl. 16.00 på Kulturhuset Islands Brygge
Den svenske trommeslager Peter Danemos projekt der hylder rocklegenderne Led Zeppelin med et fritænkende improjazzband, der nok skal få luften til at sitre.

3. Jan Harbeck Quartet & Sinne Eeg
12. juli kl. 18.00 på Visit Carlsberg
Saxofonisten Jan Harbeck er sammen med kvartetten og Sinne Eeg på scenen for at hylde den franske komponist Michel Legrand, der er ophavsmand til mange klassikere.

4. Vijay Iyer Trio
6. juli kl. 15.00 på Statens Museum for kunst
Nok det tætteste på hot stuff i international jazz lige nu. Pianisten Vijay Iyer er med sin trio et vaskeægte åbningsscoop. Så er det endda gratis! Der må blive tætpakket i salen.

5. Neneh Cherry & The Thing
10. juli kl. 21.00 på Jazzhouse
Når eksplosiv freejazz kombineres med en sangerinde der på det nærmeste har genopfundet sig selv, så bliver det kogende hedt. Deres plade Cherry Thing er en af årets helt store og positive jazzoverraskelser.

6. Lars Bech Pilgaard Slowburn
10. juli kl. 21.00 på Lygten
Som en del af undergrundsprojektet Trashzzfestivalen på Lygten spiller Lars Bech Pilgaard med Slowburn, der præsenterer musik fra den opsigtsvækkende krautrockinspirerede LP Mammut.

7. Jakob Davidsen Kammerat Orkester
11. juli kl. 15.00 på Gråbrødre Torv
En af Jakob Davidsens store styrker er, at han kombinerer kompliceret og alvorstung musik med humor, skønhed og vitalitet. Det skrev jeg om Kammeratpladen, der er et crossover mellem kammermusik og jazz.

8. David Bryant/Niclas Bardeleben/Jonathan Bremer
Jam After Hours på Jazzhus Montmartre 6. juli til 14. juli kl. 23.30
Amerikansk hotshotpianist i selskab med to danske hotshots byder op til nattejam på Montmartre, hver eneste nat. Mon ikke der dukker nogle store gyldne øjeblikke op i løbet af nætterne?

9. Ingrid Laubrock/Lotte Anker/Jacob Anderskov/Mary Halvorson
8. juli kl. 23.59 på 5e i Kødbyen
Den amerikanske guitarist Mary Halvorson er både et navn indenfor avantgarden og singersongwritergenren. Her kan hun opleves sammen med to seje danske impromusikere der mere end indikerer det her bliver en vaskeægte NU!-oplevelse.

10. The Mighty Mouse
6. juli kl. 22.30 p Christianshavns Beboerhus
Barefoot Records holder til på Christianshavn og her præsenterer de et af deres stærkeste kort: Trioen The Mighty Mouse, der bedst kan betegnes som at opleve et cykelstyrt uden cykel.

Ingen kommentarer: