torsdag, maj 01, 2014

Dane TS Hawk: Me My Ear (Escho) LP

Det er fire år siden, at indspilningerne til denne plade foregik. Det hele blev spillet af en eneste mand. Saxofonspirrevippen, digteren og meget andet godt fra Vesterhood; Dane TS Hawk aka TS Høeg. Han spiller på alt-, tenor- og sopransax, diverse tangentinstrumenter, marimba, vibrafon, div. percussion og andre musikalske specialiteter inkl. rejsegrammofonloops. Når det hele blandes sammen får man to LP-pladesider med musik direkte fra det Høeg’ske hjerte.

TS Høeg er en jazzromantiker med sin helt egen opfattelse af jazzens største bedrifter. Derfor er det også en fornøjelse at lægge ørerne til et album, der ikke minder om noget andet og alligevel er så utvetydigt meget jazz. Musikken stammer bredt fra Høegs karriere. Der er I’m an Ammons on the run - der er en hyldest til boogie woogie pianisten Albert Ammons’ søn, tenorsaxofonisten Gene - som Høeg allerede spillede i 80’erne med bandet Somesax. Der er nummeret Hymne, der er en hyldest til hjernehalvdelene Kasper Tranberg, Jakob Dinesen og Mads Hyhne. Der er Frenzy - der tager udgangspunkt i dengang Høeg var ung og ville være alt andet end hvid og siden kom overens med hudfarven og gulspurven. Der er In the lounge - der er dedikeret til Goodiepal. Der nummeret Julius on the Hemphill. Der er nummeret In the Village - der er dedikeret Høegs gamle trio Cockpit Music. Hele albummet er dedikeret til John Tchicai - Høegs lærer og mentor.

LP’en er et kalejdoskopisk vue ud over Høeg’en. LP’en kører rundt. Musikken vil så meget og kan det hele. Det er saxofonerne der er mest fremme i lydbilledet. Et lydbillede der præges af små rytmiske figurer, af enkelhed og en befriende ligefremhed. LP’en er pakket ind i et cover, som TS Høeg selvfølgelig selv har tegnet. Der medfølger også et hæfte, hvor Høegs ledsagende tegninger til musikken findes på en række flotte ark. Et meget originalt og helt særegent album, der både er en musikalsk og æstetisk fornøjelse.

Ingen kommentarer: