tirsdag, maj 27, 2014

Elektrojazz: Cars (Calibrated)

Jeg har Suzuki Liana Sedan fra 2007. Ikke umiddelbart noget der indikerer at jeg går op i biler. Bilen er neutral og lidet charmerende, grænsende til det kedelige. En fornuftig japansk pensionistbil - der aldrig går i stykker (det er især p.g.a. det sidste at jeg har bilen). Trombonisten Anders Larson fra DR Big Band har med sit nye band Elektrojazz lavet en jazzet bilhyldest. En plade hvor han hylder en række klassiske biler, primært med rod i 70’erne. Gad vide om Suzuki Liana Sedan’en får en musikhyldest om 35 år? 

Næppe! Specielt ikke, når man ser hvilke biler som Anders Larson har valgt at hylde. Der er godt nok den kiksede AMC Pacer. Men Wayne’s World udødeliggjorde den, da de kørte rundt og headbangede til Queen’s Bohemian Rhapsody. Det er vel den der kommer nærmest Suzuki’en. Ellers er det Porsche, Maserati, Lamborghini, Alfa Romeo, Corvette og selvfølgelig Saab Turbo (Anders Larson er svensker). Ligeledes har en række racerbaner lagt navn til nogle numre. Det er barndommens bilkort der har været med til at nære interessen for lækre racerbiler hos mange knægte. Dem har Anders Larson nok også været omkring. Bandmedlemmerne har f.eks. fået hvert deres bilkort inde i CD-bookletten. 

Det er de unge Matthias Petri på el-bas og Andreas Svendsen på trommer der sammen med Anders Rose på Fender Rhodes sørger for at sende bilerne afsted til det lækreste funky jazz akkompagnement. Det er smooth som en Lotus Esprit. Det er velsmurt (undskyld) og kan anbefales som soundtrack, når du ruller afsted i din bil. Det er afslappende og groovy. Pludselig er det som om Suzuki'en får ekstra hestekræfter! DR Big Band trompetisten Gerard Presencer kigger ind på fire numre. Han leverer bl.a. en forrygende solo på 911T Cruise Blues. Hvis du elsker funky 70’er biler og groovy jazz er Elektrojazz et hurtigt bud.
Bonusinfo:
Her er en lille artikel fra Bil Magasinet om pladen: http://bilmagasinet.dk/article/183599-11-klassikere-fra-1970erne/gallery/866754

Ingen kommentarer: