lørdag, maj 10, 2014

Johan Bylling Lang Organ Quintet: Up for grabs (JBL Music/Gateway) LP

Så er den hårdtarbejdende saxofonist Johan Bylling Lang atter aktuel med et album med sin Organ Quintet. Der er genvalg på samtlige pladser i bandet. Han satser endnu en gang på den driftsikre New Orleans Jazz, hvor soul, blues, jazz, funk, 2nd line og godt humør kommes i gryden. Kjeld Lauritsen sidder ved sit elskede Hammond-orgel og er så vigtig at hans instrument ligefrem indgår i bandnavnet. Det er en venlig og tydelig varedeklaration fra Bylling Langs side. 

Og varedeklarationen passer. Har man været omkring 60’ernes uimodståelige souljazz, så ved man lidt om hvad der er i vente. Prøv f.eks. at lytte til High heel heaven. Guitaristen Jesper Agesen er i Grant Green-hjørnet. Trommeslageren Andreas Fryland lægger et swingende funky groove, hvor blæserne lægger ud med et samlet melodikor for så at åbne op for en stribe stramme soli. 
Trompetisten Björn Ingelstam får også vist sine talenter på den afdæmpede Doin’ my thing. Bylling Lang har som kapelmester ikke travlt med at tage pladsen. Han bruger mere sin position til, at føre de andre medlemmer frem i kvintetten, der er udvidet på enkelte numre med Michael Watson fra New Orleans på trombone. Up for grabs er jazz der ikke står stille. Det er udadvendt jazz spillet af nogle af de bedste håndværkere i Københavns indre jazzby.

Ingen kommentarer: