lørdag, januar 23, 2016

Pere Oliver Jørgens: Traditional music of the Poj Tribe - Nordsjælland - 25 recordings of ritual ceremonies (Ninth World Music)

Stammemusik er noget jeg forbinder med Amerika, Afrika eller Asien. Urmusik, rytmer og lyde der er vokset frem af tusinde års ritualer, liv og kultur. At Nordsjælland også kan bidrage til den historie havde jeg ikke forestillet mig. I Fredensborg bor percussionisten Pere Oliver Jørgens, der siden tidlige tider har frembragt grænsesøgende, genresprængende og ekstrempercussive oplevelser. Via bands som Global Guaranty Orchestra, Cockpit Music, The Wild Mans Band og flere andre har han til stadighed været med til, at fremmane den musik der ikke kan eller vil normaliseres.

På de 25 numre der er opkaldt efter nordsjællandske lokaltioner indtager enmands stammen - Poj Tribe - velkendte og mindre kendte lokationer i det nordsjællandske. Han indtager steder som Asserbo plantage, hvor sommerhuse og grantræer til daglig fylder mest . Med alverdens percussion, gonger, klokker etc. indtager PO Jørgens urdanske steder som Kronborg, Kikhavn og Esrum Sø. Vi lever i en tid, hvor mange har travlt med at holde de fremmedartede og det ukendte væk fra vort land. Det er her allerede. PO Jørgens byder lydene velkommen ved at lade dem smelte sammen med steder, der ikke kun hører hjemme i Morten Korch romaner. Velkommen til et Danmark, hvor Nødebohuse får et venligt og nødvendigt slag med gongen.
Det er solopercussion af af den ritualiserede og indtagende slags.

Ingen kommentarer: