fredag, januar 15, 2016

Fire!: She Sleeps She Sleeps (Rune Grammofon)

Der har været meget fokus på den udvidede udgave af Fire! de sidste par år. Fire! Orchestra har bl.a. spillet roste koncerter på både Roskilde Festival og Copenhagen Jazz Festival. Ligeledes har de udgivet en række meget spændende albums. Nu er de rykket tilbage til udgangspunktet, nemlig som trio. Saxofonisten Mats Gustafsson fra Thing, bassisten Johan Berthling fra Tape og trommeslageren Andreas Werliin fra Wildbirds & Peacedrums har skabt en unik platform hvor free jaaz, psykedelisk rock og noise dyrkes intenst.  

De tre musikere transcenderer fra en boblende intens uro til et brølende groove. Freejazz i opløsning smelter sammen med de syrede beats. Det er instrumentalmusik der ikke vil vedkende sig til hverken rock og jazz: Musik der hører hjemme i kompleks tid og tager udgangspunkt i den tid. Kompleksiteten kommer til udtryk i form og udtryk. Mats Gustafssons let genkendelige og brovtende barytonsax får lov til at slå sig løs, hvor Berthling og Werliin supplerer med en sumpet bund, der tager sig god tid. Albummet lover godt for trioens kommende Danmarksbesøg.
Bonusinfo:
Fire! spiller på Copenhagen Jazzhouse d. 19. februar og på Atlas i Århus d. 20. februar. Der kommer et album med Fire! Orchestra senere på året.

Ingen kommentarer: