fredag, januar 29, 2016

Gerard Presencer & Danish Radio Big Band: Groove Travels (Edition)

Er man til groovy big band jazz med trompetens bløde storebror, flygelhorn i hovedrollen? Så er DR Big Bands nyeste udspil intet mindre end perfekt. Den britiske trompetist Gerard Presencer ankom til big bandet for syv år siden, hvor han havde en fortid med Charlie Watts Quintet og et professorat på Royal Academy of Music i London med i bagagen. Desuden spillede han den vigtige solotrompet på US3's megahit Cantaloop (flip fantasia) fra 1992. Med albummet Travels - hvor Presencer er i den absolutte hovedrolle - trækker han big bandet i retning af den ofte fremhævede periode med Thad Jones. 

Musikken er udadvendt og placerer sig i stemningsmæssigt mere i kroppen end i hjernen. Der grooves og funkes løs. Big bandet er suppleret med gæster udefra i form af den amerikanske trompetist Adam Rapa - der har rollen som førstetrompetist - og den cubanske congasmester Eliel Lazo. De er med til at understøtte de fede grooves der vælter frem fra rytmesektionen. Henrik Gunde smider et par yderst lækre Rhodes-soli undervejs, Søren Frost kan sende nogle venlige tanker til Steve Gadd - med de komplicerede rytmefigurer der hele tiden serveres træfsikkert på en slagfast baggrund. Per Gade tager som vanligt nogle sikre stik hjem på guitaren, mens Kasper Vadsholdt er på hjemmebane og i godt humør på bassen. 

Ellers er det messingblæserne der dominerer, når det ikke er Presencer der er i hovedrollen på det formfuldendte flygelhorn (og på enkelte numre, trompet). Han spiller smukt og afstemt. Der er præcision og elegance i Presencers tone - der kan minde lidt om Art Farmers - og det er et kæmpe plus i min bog. Materialet er en blanding af Presencers kompositioner og klassikere som Lennon/McCartneys Eleanor Rigby, Wayne Shorters Footprints og Billy Nicholls I can’t stop loving you. Groove Travels er et anbefalelsesværdigt album til big band folket der ude. I ved hvem I er.

1 kommentar:

Joe Kidd sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.