torsdag, februar 08, 2018

Hess is More: 80 Years (Edition) LP/CD/DL/stream

Det her er på mange måder en særdeles underlig fisk. Lydbilledet er smækfyldt med electronica og dance elementer. Alligevel udkommer bandet på et engelsk jazzpladeselskab, de spiller på jazzfestivaler og JazzDanmark har været glade for at bruge dem i forbindelse med internationale lanceringer af dansk jazz. Lederen af Hess is More er trommeslageren Mikkel Hess, der siden starten i 2003, hvor det var et solo electronica projekt, har udviklet og finjusteret projektet til den lyd og stemning det er i dag.

Hvis man oplever Hess is More live vil man se bandets musikere stå i en rundkreds med ansigterne vendt mod Mikkel Hess, der fra trommerne styrer musikken som en kombineret dirigent/indpisker. Musikken er minimalistisk og bevæger sig fremad med små forandringer undervejs. Musikken er også håndspillet og organisk. Mikkel Hess har sammen med broderen Nikolaj Hess, der også medvirker på et enkelt nummer, været kunstneriske ledere af den legendariske Summer Session på Vallekilde Højskole. Her var den lige så legendariske trompetist Tom Harrell underviser for et par år siden. Her blev Tom Harrell's trompet indfanget af Mikkel Hess i en sen nattetime. Det er kommet med på flere numre og er det mest jazzede på pladen. 

Den synthbas tunge Chopin er med sine lige dele leg og alvor et meget karakteristisk nummer får pladen. Her dukker koret East Coast Inspirational Singers op, ligesom det gør på flere andre numre. Et kor der lyder som noget Mikkel Hess har haft i munden. En fed og original detalje i Hess is More universet. Hvis jeg skal nævne nogen som Hess is More kan minde om, så er det Who Made Who. De har noget af den samme tunge discovibe i blodårene. Og det trækker ikke ned i min krop.

Ingen kommentarer: