søndag, juli 14, 2019

Ghost-Note - koncert Roots and Jazz Balders Plads - lørdag 13. juli CJF 2019

Det undrer mig, at Snarky Puppy endnu ikke har spillet på Copenhagen Jazz Festival. De er såmænd på turné i Europe lige nu. De er alligevel tilstede, på en mere indirekte måde under årets festival. 

Jeg oplevede trommeslageren Jamison Ross i fredags og han spiller trommer for Snarky Puppy på deres kommende USA tur. Ghost-Note, der består af percussionisten Nate Werth og trommeslageren Robert “Sput” Searight, har begge været med i Snarky Puppy siden starten. 

De stillede op på Balders Plads med et superfunky band. To teknisk seje saxofonister, der kunne deres Michael Brecker og Maceo Parker og i øvrigt begge havde spillet med Prince. En guitarist der kunne sine funk-licks. En keyboardmand, der vekslede ubesværet mellem piano og det mere funkladede spil. Bassisten MonoNeon var ultrafunky - både i lyd og udseende. 

De to rytmeskabere Werth og Searight var bedst, når der blev smidt et gyngende funkgroove på banen.  Den totalt proppede Balders Plads fangede den fængende funk og havde lidt sværere ved de stille passager, som feks. i et længere solopianostykke. Her blev der knevret løs om løst og fast, men ikke lyttet. Damn, det var irriterende. Nå, men det er prisen for at musikken sendes ud på pladser til et ikke-betalende publikum. Jeg burde vel egentlig ikke klage, men i stedet glædes over, at så mange mennesker hørte en omgang klasse-funk. 

Ingen kommentarer: