mandag, juli 08, 2019

Maria Faust: Farm Fresh (Gotta Let it Out) LP/DL/stream

Maria Faust har med enkelte undtagelser, på sine seneste produktioner ladet sin estiske baggrund og skoling i klassisk musik været et bærende element. Det lægger hun for en stund på hylden, med det nye album Farm Fresh. Sammen med amerikanerne Tim Dahl på bas og Weasel Walter på trommer har hun skabt et dejligt uroligt avantgardejazz album.

Jeg kommer til at tænke på 80’ernes no wave, hvor en uhæmmet blanding af punk, free jazz og avantgarde var grundlaget. Det er det også her. Tim Dahl’s distortede bas, Weasel Walters komplekse primal trommer og Maria Fausts sansende altsaxofon giver et direkte og beskidt udtryk. Musikken står på et fundament at rock-rytmer, der er tabt på gulvet og samlet op af Tim Dahl og Weasel Walter. Maria Faust har skrevet og arrangeret musikken, hvor hun har brugt body memory som et redskab til inspiration.

Farm Fresh er beskidt på en rendyrket måde, hvor skidtet er i luften mellem lytteren og bandet. Maria Faust har endnu en gang flyttet sig selv musikalsk - og gør det med overskud og urolig elegance.


Ingen kommentarer: