søndag, juli 14, 2019

Vulture Forest - koncert Studenterhuset - lørdag 13. juli CJF 2019

Jeg havde lagt et stramt program for dagen og nåede lige, at tjekke den første koncert ved Euroradio Jazz Competition på Islands Brygge, med østrigske The First gig never happened. Better Get hit in your soul med basklarinet i front, Hammond, høj solskin på Bryggen og en kajak vandpolo kamp i baggrunden. En fin måde at starte dagen på. 

Dagens anden koncert var med Vulture Forest i Studenterhusets gård. Den var udsat en halv time, da big bandet MIBB spillede ved Rundetårn. Funky og messingladet jazz, hvor Birdland var et sikkert hit.


Vulture Forest lagde hårdt fra land, så de kunne overdøve de sidste toner fra big bandet. Herefter fulgte et sæt med flot melodisk og nordisk inspireret jazz, hvor de spillede numre fra deres to albums. Det stod med det samme klart at bandet har en stjerne i trompetisten James McClure. Han spillede med en smuk og længselsfuld tone. Den danske guitarist Kristoffer Vejslev har samlet et band, der får den flydende jazz til at svæve. Der er feks. Simple as Can be, der handler om at drikke øl i solen og bare være til. Det er rensende musik, hvor man fik tømt hjernen for overflødig støj og flød med på den stille bølge af melodisk jazz.

Ingen kommentarer: