lørdag, august 10, 2019

Møllehøj/Andersson/Fryland: A ghost of a chance (Hobby Horse) CD/DL/stream

Billie Holiday, Frank Sinatra og Bing Crosby har været der. Det er en rigtig god sang af den gamle skole. I don’t stand a ghost of a chance. Det er også titlen på Per Møllehøj, Richard Andersson og Andreas Frylands fælles album, Ghost of a chance - når noget er komplet usandsynligt at lykkes med, men alligevel skal prøves.

Trioen dyrker de gamle melodier, der er blevet til jazzens standards - de melodier, hvor melodien er stærk og gangbar og kan tåle lidt af hvert. Sange der altså har mere end Ghost of a chance for at lykkes.

Albummet er et godt katalog for en jazzmusiker, der vil være med i jam session. Coltranes 26/2, Monks Pannonica, Swallows Falling Grace og altså nogle af de helt gamle melodier, som It could happen to you, der blev kendte via musicals.

Det er tre drevne svende, der med ro og overskud leverer den ene lækkerbisken efter den anden. Det er ikke pumpede jam session versioner, hvor der skal pisses territorier af. Det er tre ligesindede musikere, der har lavet en plade, der ikke gør larmede meget opmærksom på sig selv. Så meget desto mere er der grund til at lytte.

Ingen kommentarer: