søndag, august 11, 2019

Scott Hamilton Quartet: Danish Ballads & More (Stunt) LP/CD/DL/stream

Den amerikanske saxofonist Scott Hamilton har i de senere år arbejdet sammen med en dansk/svensk gruppe, der først udløste en liveplade og siden en plade med svenske ballader. Nu er der også kommet en plade med danske ballader og lidt mere - hvilket vel ikke er så logisk og ligefremt som en med svenske ballader.

Der er de helt indlysende melodier. Bent Fabricius Bjerres Alley Cat der vandt en Grammy i 1962 og nåede nr. 7 på Billboard hitlisten og bør være kendt af en enhver amerikaner. Herefter tynder det nok ud med melodier som Scott Hamilton kunne nynne inden han lavede pladen. Han må formodes at være blevet klædt på af de andre i gruppen, ikke mindst kvartettens eneste dansker, trommelslageren Kristian Leth.

Der er dog en rimelig chance for at Scott Hamilton har hørt I skovens dybe stille ro, der i jazzsammenhæng nærmest er komponeret af Niels Henning Ørsted Pedersen. En anden melodi som NHØP med garanti har skrevet er, My Little Anna. En vidunderlig melodi, der sætter en tyk streg under, at NHØP også var en habil komponist (her bliver jeg nødt til at trække en af mine kæpheste frem: NHØPs samarbejde med George Shearing - lyt til deres udgave af My little Anna og dit liv bliver med det samme lidt bedre).

Forelsket i København, Dansevise, Det var en lørdag aften (var den ikke lidt svensk?) og flere andre får også en tur af saxofonisten, der har Coleman Hawkins, Lester Young og Ben Webster med i bagagen. Det fungerer generelt godt. Jeg kunne dog godt have undværet Take it easy.

Afslutningsvis et lille hip for den afsluttende Svinninge Blues af Erik Moseholm og Oscar Pettiford. Pladens bassist Hans Backenroth lavede en skøn soloversion af den i 2009 på pladen Bassic Instinct (desværre ikke på Spotify). En dejlig svingende blues, hvor Hamilton sætter tenorsaxofonen lækkert ind i musikken - iøvrigt godt bakket op af pianisten Jan Lundgren.

Ingen kommentarer: