torsdag, august 15, 2019

Maluba Orchestra (Stunt) LP/CD/DL/stream

For fem år siden deltog Marilyn Mazur, Fredrik Lundin, Kasper Bai og flere andre i en kompositions workshop under ledelse Darcy James Argue. Ud fra det voksede ønsket om at lave et ensemble med muskler til og klangmuligheder for ny rytmisk kompositionsmusik. De har spillet flere koncerter siden da under navnet Maluba Orchestra. Nu foreligger deres første album med noget af den musik som de har komponeret.

Det betyder også at albummet er en vildt afvekslende rundtur i tre verdener - betragtet fra samme vinkel. Her er den - i dette selskab - mindre kendte og yngre Kasper Bai, en sand vildbasse. Det over 11 minutter lange nummer Marcology part I-III er en hyldest til den franske guitarist Marc Ducret, der som Ducrets musik er aldeles vilter og temperamentsfuld.

Der er så meget at glæde sig over med Maluba Orchestra. 13 stærke musikere, hvor personligheder som eksempelvis Pernille Bevort og Tomasz Dabrowski brænder igennem. De har også fået nogle kompositioner, hvor det kan lade sig gøre. Fredrik Lundin har lavet åbningsnummeret Circling Back med de gamle helte og inspirationskilder, Paul Bley og Ornette Coleman i tankerne. 

Marilyn Mazur tager orkestret gennem både det beroligende med Windy Wish og det heftige med Maluba Fanfare. Igen handler det om at bruge det store og vildt dynamiske orkester - og det gør de alle tre. Maluba Orchestra er meget let at holde af, når man som jazzfan sætter pris på nye originale og udfordrende kompositioner der får musikene til, at vise deres bedste sider frem. 

Jeg ved at der lige nu arbejdes på, at Maluba Orchestra næste år kan komme på landevejen og ud i landet med musikken. Her fra bloggen får de en kæmpestor anbefaling.

Ingen kommentarer: