mandag, april 19, 2021

Claus Waidtløw & Aarhus Jazz Orchestra: The Seasons (Jaeger Community) LP/DL/stream

 

Årstidernes gang. Deres skiften, hvor vi med klimakrisen i baghovedet får dårlig samvittighed over, at nyde en ekstra varm sommerdag eller dårlig samvittighed over, at vinteren ikke helt er som dengang man var barn - fordi vi påvirker årstidernes gang med vores hovedløse overforbrug af ressourcer. Claus Waidtløw har beskrevet årstidernes skiften med et nyt album.


Når Claus Waidtløw omsætter årstiderne til musik sker der noget andet end det man kender fra Vivaldis Fire årstider fra 1723 eller Jeppe Zeebergs The Four Seasons fra 2017 Waidtløw beskriver også årstidernes stemninger gennem musikken som de to andre. Han bruger jazzen ligesom Zeeberg. Sammen med Aarhus Jazz Orchestra - der i disse år er inde i deres måske mest frugtbare periode - har Waidtløw lavet et fantastisk album.


Der århusianske big band har ikke en fast trommeslager og denne gang har de indkaldt stjernehjælp fra Spanien i form af Jorge Rossy, der får vist andre sider af sit spil, end det der kan høres på Jakob Bros Uma Elmo. Han maler med stikkerne på The Seasons. 


Suiten er delt op i de fire årstider, der igen er delt op i to. Undervejs viser big bandets enkelte musikere hvorfor niveauet er så tårnhøjt i det århusianske. Jakob Sørensen, Kati Brien, Mads Bærentzen og flere andre er fremme ved solomikrofonen. Komponisten og dirigenten Claus Waidtløw dukker selv op med tenorsaxofonen i den sidste del. 


Det er et helstøbt og afbalanceret værk, hvor han får brugt big bandet på formidabel vis. Det er en sammenhængende historie der er spækket med stemninger og høj høj klasse.

Meget anbefalelsesværdig.

Claus Waidtløw

Aarhus Jazz Orchestra

Ingen kommentarer: