fredag, april 02, 2021

Kristin Korb: What If? (Double K Music) CD/DL/stream

 

Det er en playliste, der beskriver et liv. Mary Poppins, Barry Manilow, Stevie Wonder, Huey Lewis & The News, Shirley Bassey, James Taylor og The Beatles. Det er de kunstnere som den herboende amerikanske sanger og bassist Kristin Korb fortolker på sit nye album What if?


Hun er som sædvanlig sammen med Magnus Hjorth på piano og Snorre Kirk på trommer. De forstår om nogen tonen og stemningen som Kristin Korb står for. Hun har taget den amerikanske jazzarv med. Hun har den dybe forståelse for at spille en standard - eller som i dette tilfælde, hvor hun på mirakuløs vis får Huey Lewis & The News' giganthit fra 1985, The Power of love til, at lyde som et nummer hun har fundet i The Great American Songbook - og ikke på soundtracket til Tilbage til Fremtiden. På nummeret bliver hun iøvrigt suverænt sekunderet af Mathias Heise på mundharmonika. Det er kvaliteten ved pladen, hvor jazzen er stærk og tydeligt til stede i al poppens vidunderlige glans.


Om det er den kitschede adult orientated disco banger Copacabana - med fed gæstesax ved Karl Martin Almqvist eller den let oppustede This is my Life - med suveræn gæstetrombone ved Steen Nikolaj Hansen - så bevarer Kristin Korb roen, jazzen og sig selv. Hun synger med nærvær og spiller en levende bas fuld af swing. What if? er godt selskab.

Kristin Korb

Ingen kommentarer: