onsdag, april 21, 2021

Mark Solborg Anders Banke Bjørn Heebøll: Angels (ILK) LP/CD/DL/stream

 

Gennem de fint vævede mønstre af guitar, saxofon og trommer strømmer lyset ind i det lyttende øre. Det er Mark Solborg på guitaren, Anders Banke på saxofonen og Bjørn Heebøll på trommerne.


Det er spejlende sanselig musik, der går ind og rører der hvor du lever og er som menneske. Det er jazz der i høj grad er kollektivet. De tre musikere finder sammen med lytteren. 

Der er numrene, hvor man vuggende går med og straks er indfanget, som når de spiller Thelonoius Monks Crepuscule with Nellie. Der er også numre, hvor man udfordres med en kammerjazzet tung spade, som på Anders Bankes arrangement af Monk-nummeret Mr. Y Oso. De spiller også Albert Aylers Angels og Nick Drakes Harvest Breed mens resten af numrene er skrevet af enten Solborg eller Banke.


Det er en insisterende trio, der i deres komplekse udlægning og fortolkning af jazzen, lader melodierne vokse frem som blomster rundt omkring på marken af undrende og stærke jazz-holdninger. Det er en plade hvor du som lytter inviteres med og mærker blomsten vokse.

Bandcamp

Ingen kommentarer: