mandag, april 26, 2021

Portraits in Jazz: Sunday (Waidtlow Music) stream

 

De har siden oktober lagt fire singler ud på Spotify - og det har været med stor succes. Alle numrene er havnet på playlister med mange følgere og er samlet blevet spillet over 5 mio. gange på Spotify. 


Men hvem gemmer sig bag det anonyme bandnavn Portraits in Jazz? Det gør en regulær dansk superkvartet bestående af Claus Waidtløw på tenorsax, Nikolaj Hess på piano, Anders “AC” Christensen på bas og Jakob Høyer på trommer. De spiller smukke jazzballader. De spreder omsorgsfuld musikalsk ro med sjæl og indlevelse.


Vi er ovre i det man med et grimt ord kunne kalde brugsjazz - og det skal ikke tolkes. Tværtimod. Det er jazz der virker når der skal sættes noget behageligt på anlægget. Det der balancerer elegant på kanten mellem gnidningsfrie melodier og et tårnhøjt kompromisløst musikalsk ambitionsniveau. 


Det er tydeligt at de kender hinanden godt i kvartetten. Hess og Waidtløws parløb er sjældent hørt bedre i dansk jazz. Sammen har de skabt jazz af allerfineste kvalitet, der bliver hørt af mange. Hop med på vognen nu. Du vil næppe blive skuffet, hvis du er til melodisk jazz med lækker saxofon i centrum. 

Nikolaj Hess

Claus Waidtløw

Ingen kommentarer: