tirsdag, april 20, 2021

Edi Nulz: Meganan (Boomslang Records) LP/DL/stream

 

Hver eneste uge får jeg tilsendt en masse mails fra jazzmusikere rundt omkring i Europa. De vil gerne have at jeg skriver om deres musik her på bloggen. Musikken kan jeg høre på et streaminglink eller som download. Når de en sjælden gang tilbyder en vinyl, så slår jeg til - og i det her tilfælde, skulle det vise sig at være en rigtig god idé.


Det er den østrigske trio Edi Nulz’ femte album siden 2012. Den utraditionelle gruppe består af Siegmar Brecher på basklarinet, Julian Adam Pajzs på guitar og Valentin Schuster på trommer - sidstnævnte har bla. spillet sammen med danske Kenneth Dahl Knudsen for en del år siden. Trioen spiller en fed ubundet blanding af prog rock og free jazz hvor eksplosive riffs, rystende harmonier og vilde melodier skaber er dybt originalt udtryk.


Trioen skifter mellem opløsningens kunst, hvor larm og uro skaber et lydinferno over til stramme strukturer, der bæres af riffs der lyder som de var skabt i 70’erne, hvor guitaren hang langt nede på låret. De har styr på virkemidlerne, der kun giver stor lyst til at høre dem live, hvor de efter sigende skulle være en heftig oplevelse. 


Hvis du kun skal høre en østrisk jazzplade i denne uge, så skal det være Edi Nulz.

Edi Nulz

Ingen kommentarer: