tirsdag, august 17, 2021

Annelene: Dunkel (Annelene) LP/CD/DL/stream

 

Endnu en gang har jeg fået fornøjelsen at, at skrive om folkemusikplade, hvor der er ganske store doser jazz undervejs. Det er den debuterende violinist Annelene (Toft Christensen) der med albummet Dunkel viser forskellige sider af sit store talent.


Hun er lige blevet uddannet som den første Contemporary Creative Artist fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg. Musikken på pladen er fra hendes eksamensopgave.


På de forskellige numre spiller hun med folk-strygertrioen Vesselil, med jazzbandet Som Os og med Hammond-organisten Gunnar Sjur Ringøen. Jeg har lyst til at holde fast i sidstnævnte. Han er sammen med trompetisten Tim Ewé med på pladens titelnummer, Dunkel, der på smukkeste vis lukker albummet ned. Han er også inde over min absolutte favorit på albummet, Snusen, hvor Som Os også er med. Det swinger og koger helt forrygende. Mødet mellem violinen og Hammond-orgelet er perfekt.


Det er ret vildt at Annelene er lykkedes med, at fortælle en sammenhængende historie på en plade, der både vil jazz, folkemusik og klassisk. Når hun er sammen med Vesselil bygger hun bro mellem dansk folkemusik og klassisk kammermusik. Det er solgult med sprækker af mørke og dis. Annelenes musik er så meget. Mest af alt er den fuld af historier, hvor Annelene trækker os med ind i fortællingerne. Det er en stærk debutplade.

Annelene

Ingen kommentarer: