søndag, august 22, 2021

Magnus Munk Tækker & The Solace Band: Bright Yellow Space (Magnus Munk Tækker) LP/DL/stream

 

“Du ligger en forårsmorgen i din seng og er så småt ved at vågne op fra drømmeland. Du kan høre fuglesang i baggrunden og kan ane solstråler kommer ind gennem vinduet og slikker dit ansigt. Søndagens salighed og rolige natur ligger sig som en dyne over dig og du mærker en dyb ro indeni.”


Det er Magnus Munk Tækkers beskrivelse af åbningen på sit og The Solace Bands debutalbum Bright Yellow space. Det er en salgstale der holder 100%. Jeg sidder med en af de sjældne debutplader mellem hænderne. Det er unge musikere i starten af tyverne, der har begået en original, gennembearbejdet og sammenhængende plade, der kommer til at stå stærkt. Det er nordisk indiejazz, hvor bands og folk som I Think You’re Awesome, Bremer/McCoy, Jakob Bro og Bill Frisell har banet vejen for dem. De har deres egen tolkning og vision.


Magnus Munk Tækker der udover guitar også spiller på den indiske santoor og pedalsteel, er sammen med Andreas Birk Olesen (piano/Würlitzer), Søren Juul Christensen (bas), Sebastian Kinch (trommer) og suppleret med Jacob Birkeland Steenstrup (trompet/flygelhorn) på nogle enkelte numre.

De enkle og skitseagtige melodier lader bandet flyde afsted. Ligefra åbningens Hello, Sunshine over første sides afslutter On The Beach, Bill, hvor Magnus Munk Tækker spiller pedalsteel og til sidst lukker trompeten ind. Det er nok min favorit på pladen. Solskinsstøvet begynder at lægge sig inden jeg vender LP’en. 


Side B åbner med Moonwalk, hvor det bliver mere frit improviseret og mørkt. Ikke sådan at forstå, at lyset og melodien er helt væk. Der er skruet ned for lyset og en mere melankolsk stemning opstår. Albummet lukker ned med October Stars - og vi er på pladen kommet fra det tidlige forår til efterårets komme. Måske tager Magnus Munk Tækker vinteren under musikalsk behandling på det næste album? Det er en overbevisende flot debut, der i allerhøjeste grad kan anbefales. Vinylen kommer i gatefold og er meget flot lavet. 

Magnus Munk Tækker på Facebook

Ingen kommentarer: