torsdag, august 26, 2021

Mark Solborg: Tungemål III (ILK) LP/DL/stream

 

Efter de to bøger og CD’er der udkom i slutningen af 2020 er turen kommet til LP’en Tungemål III, hvor guitaristen Mark Solborg er sammen med portugisiske Susana Santos Silva på trompet, Lars Greve på klarinet og saxofon og tyske Paul Lovens på trommer. 


LP’en Tungemål III bruges til at beskrive den elektriske guitar som stemme i en nutidig kammermusikalsk sammenhæng.

Mark Solborg er sammen med tre musikere der har stor tyngde fra den europæiske improv og free jazz scene. Det er tre musikere der er meget aktive og med til at flytte samtidsmusikken. Solborgs undersøgende tilgang til musikken, foldes her ud foran vores ører. Medmusikerne kommer med deres akustiske instrumenter, hvor de alle tre flytter grænser for hvordan deres instrumenter skal og kan lyde. I kombinationen med KoncertKirkens rum givet det Solborg mulighed for at gå andre veje med den elektriske guitar end han måske ellers ville være gået. 


Mødet og den musik der opstår bevæger sig på et højt kunstnerisk niveau, der er noget at hente for den nysgerrige lytter. Tålmodig lytning anbefales. Det belønnes med en detaljeret rigdom i lydbilledet. En flot udgivelse, hvor LP coveret er lavet med silketryk. 

Mark Solborg

Ingen kommentarer: