mandag, oktober 11, 2021

Metroscope (Metroscope) LP/stream

 

Jeg tror godt, at man kunne snyde flere med den her plade, hvis man påstod at den var fra firserne. Det er den ikke. Musikerne var end ikke født dengang. Det drejer sig om den ålborgensiske kvartet Metroscope, der lige har kvalificeret sig til finalen i JazzDanmark Konkurrencen.


De fire ungersvende med trommeslager Mikkel Noe som komponist på 5 af pladens 6 numre, har lavet fusionsjazz plade, hvor guitaren placerer sig centralt i lydbilledet. Det er Jonas Dannerbugt, der godt kan træde på pedalen, så der kommer tryk på. Det er nummeret Talk Back et godt eksempel på. Her slippes Mads Dalum Poulsen også afsted i en stabil bassolo. 


Andreas Enrique Bergholdt på keyboards har en mere tilbagetrukket rolle, der giver god mening i Metroscope universet, hvor han samler bandet. Det er så meget en plade, der giver lyst til at høre bandet live. Så kan man også se Mikkel Noes trommespil. Der skal ikke herske tvivl om at det er en trommeslager der fører an. Breaks, fills og andet godt fra den store teknikerhylde er med på pladen.

Metroscope

Ingen kommentarer: