mandag, februar 07, 2022

Peter Danstrup: Absolute Danstrup (ILK) LP/DL/stream

 

Gud og Djævlen stod og kiggede med i kulissen mens Peter Danstrup kæmpede sin dødskamp. Han blev lagt ned af coronaen, på samme tidspunkt som samfundet blev lagt ned af coronaen.


Det var helt konkret at han lagt ned af coronaen - og her må jeg indrømme, at jeg fik et mindre chok da jeg i april 2020 så ham i sygehussengen i TV-avisen, hvor han forpustet fortalte om rædslerne han måtte gennemgå som corona-syg.


Nu har han lavet albummet Absolute Danstrup, hvor han skildrer døds- og livskamp. Han er desperat og svovlende sarkastisk. Sangerne Michael Rexen og Nina Baun giver Peter Danstrups musik en stemme. På et enkelt nummer er det vokalselskabet Glas, som han også lige har lavet en plade sammen med, der opdaterer Lille Peter Edderkop med ny tekst og musik af Danstrup. Han har omgivet sig med et hold stærke musikere.

Det første der springer i ørene er ligheden med Tom Waits. Den skæve jazz og blues inspirerede musik med en desperat sanger, Michael Rexen åbner albummet med Jesus gonna make My dying bed. Herefter kommer der endnu et nummer der peger i retning af Waits. Nu som han lød i starten af dette årtusinde og meget passende medvirker Bent Clausen, der samarbejdede med Waits i samme periode. Clausen er med på det meste af albummet på xylofon. 


Peter Danstrup har lavet den stærkeste musikalske skildring af COVID-19 pandemien. Her er personlige og samfundsmæssige aspekter - han favner begge dele gennem tekster og musik. En vild bedrift af den 67 årige musiker og komponist. Lyt med og blev indfanget af drama, musik og historie.

Peter Danstrup

Ingen kommentarer: