tirsdag, juni 07, 2022

Antonio Dayyani: Herfra kan det kun gå to veje (Antonio Dayyani) LP/DL/stream

 

Det er ofte meget spændende at høre debutplader. Der er en opsparet energi og vilje til at gå hele vejen. For første gang kommer man ud med sin musik og andre kan høre den. Det er nu det gælder og “Herfra kan det kun gå to veje” som den debuterende Antonio Dayyani lettere profetisk har kaldt sin plade.


Han starter rigtigt godt ud. Den vej som han har valgt er en vej som jeg gerne vil følge. Antonio Dayyani er trommeslager og har samlet et fedt band af unge fremadstormende jazzmusikere med Cahlo Heyman Krill på guitar, Viggo Bandholm Jensen på klaver, Harald Hagelskjær på bas og Jon Askjær på trompet og flugelhorn. Det er en unikt lydende besætning, hvor Askjærs lækre trompet stikker ud som noget helt særligt.


Numrene er lyrisk og nordisk inspirerede med en tilbagelænet, organisk, skramlet og tiltalende lyd. Vi inviteres indenfor i Dayyanis hjem med musik og omsluttes af den gode stemning. De spiller Dayyanis egen musik suppleret med C.V. Jørgensen klassikeren Sæsonen er slut. Dayyanis plade er uden tvivl en af årets debutplader.

Antonio Dayyani

Ingen kommentarer: